Seurisblogi Uusi MunBlogi.com -sivusto

15.6.2017

15 minuuttia polkupyörällä ei ole paljon

Filed under: Yleinen — seurispirkkala @ 10:06

Pappilan illasta puhuttaessa kuulen varsin usein sanat: ”En pääse, kun mulla ei ole kyytiä.”

Välillä tuntuu siltä, että polkupyörän olemassaolo unohdetaan täysin. Liikkumiseen ei välttämättä tarvita moottoria.

Suupalta on Pappilaan viisi ja puoli kilometriä. Varsin kohtuullisella ajonopeudella pyörämatka kestää viisitoista minuuttia. Kävelemiseenkään ei mene juuri tuntia enempää. Seurikselta pyöräilee reilusti alta puoleen tuntiin.

Minusta nuo ajat eivät kuulosta pahalta.

 

Ate

1 kommentti »

  1. Nyt kun otit asian puheeksi, niin tosiaan, eipä kovinkaan moni polkupyörällä nykyään liiku. Menee vanhojen muisteluksi mutta menkööt; 90-luvulla (siis silloin kun minä olin nuori) pyöräily oli ainakin nuorten keskuudessa huomattavasti yleisempää. Nuorteniltoihin oli aivan tavallista tulla polkupyörällä kesät talvet ja pihassa oli yleensä kymmeniä pyöriä parkissa. Itsekin kuljin nuorena pyörällä pitkin poikin Pirkkalaa, joskus jopa lähikuntia. Toisaalta oli vähän pakkokin kun en muita ajopelejä omistanut. Ajokortin ja oman auton myötä laiskistuin. Jälkiviisaasti voisi todeta että olisi kannattanut vaan jatkaa sitä pyöräilyä. Eikä tämä nyt ole mitään vanhojen aikojen glorifiointia enkä todellakaan moiti nykynuoria heidän kulkutavoistaan. Ihmettelen vaan mitä on tapahtunut varsin mainiolle kulkuvälineelle, siis polkupyörälle, kun ei nykyään tunnu olevan suosiossa.

    Kommentti by Hannu — 15.6.2017 @ 15:59

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress