Seurisblogi Uusi MunBlogi.com -sivusto

2.5.2017

Seuris ei vie hämäryyksiin

Filed under: Yleinen — seurispirkkala @ 00:33

Joku naapuriseurakuntien nuoria tavannut nuoremme kysyi, miksi emme monien naapureidemme tavoin osallistu marraskuussa Turussa pidettävään nuorisotapahtumaan, jonka nimi on Maata näkyvissä -festivaali.

Vastaus on yksinkertainen: Tapahtuman järjestäjä Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys poikkeaa sikäli Suomen kirkon virallisesta linjasta, että se ei hyväksy naispappeutta. Tämä näkyy sillä tavoin, että tapahtuman päätösmessussa ei yksikään nainen ole jakamassa ehtoollista.

Seuris on eräänlainen brändi. Pidämme kiinni tämän brändin laadusta esimerkiksi sillä tavoin, että emme vie nuoria mihinkään hämäräjuttuihin. Tehdään vain sellaisia asioita ja ollaan mukana vain sellaisissa tapahtumissa, jotka tuntuvat hyviltä vielä kymmenen vuotta rippikoulun jälkeen. Myös nuorten vanhempien on oltava perillä siitä, minne heidän nuoriaan oikein kuljetetaan ja millaista maailmankatsomusta heille tarjotaan.

 

2 Comments »

  1. Pieni lisäys Maata näkyvissä-festivaalin järjestäjiin.Sley:n nuorisotyön lisäksi järjestäjinä ovat Turun ev.lut. seurakunnat,jotenka uskoisin tuon naispappeusasian olevan raiteillaan eikä mitään hämärää ole liikkeellä.
    Festivaaliohjelma on netissä ja sen kautta saa hyvin tietoa tapahtuman sisällöstä ja toimijoista.

    Kommentti by Ulla Lämsä — 8.5.2017 @ 10:51

  2. Voisi luulla, että kaikki on kunnossa. Ei kuitenkaan ole, sillä tapahtuman messussa ei ole koskaan ollut yhtäkään naispappia jakamassa ehtoollista.

    AK

    Kommentti by seurispirkkala — 9.5.2017 @ 09:52

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress