Seurisblogi Uusi MunBlogi.com -sivusto

25.5.2021

Nuoren papin muistot ja tunnelmat

Filed under: Yleinen — seurispirkkala @ 14:19

Minut vihittiin tänään helluntaina papiksi Tampereen tuomiokirkossa ja pian saankin aloittaa papin työt Pirkkalan seurakunnassa.

Ate pyysi kirjoittamaan tunnelmia tänne blogiin. Vaikeaa. Voisi kirjoittaa vaikka mistä: ylä- ja alamäistä matkalla noille tuomiokirkon portaille, korjata kauniisti valmistumisen johdosta onnittelevia sukulaisia tähdentäen teologian maisterin ja papin olevan kaksi eri asiaa, voisi kirjoittaa johdatuksesta, kuvata piispantalon sisustusta tai pohtia sitä, miksi hymyt tuntuivat pidemmiltä papin tunnukset päällä.

Minulta pyydettiin kuitenkin ajatuksia tunnelmista, joten käytän palstatilani niihin. Kysymyksiä on tähän mennessä ollut lähinnä kahdenlaisia ”jännittääkö” tai ”miltä nyt tuntuu”. Päällimmäisin tunne on varmasti tunne siitä, että on kannateltu. Tarkoitan sitä, että useat kymmenet kannustukset ja onnittelut virtuaalisesti ja reaalisti tuntuvat merkityksellisiltä. Toisaalta ihmistä suuremmat kädet tuntuvat myös varsin jykeviltä. Piispan siunaavan käden pään puristuksesta en vapaudu varmasti hetkeen. Kaiken kaikkiaan tunnelmia voisi kuvata kolmella adjektiivilla onnellinen, utelias, odottava.

Toinen tänään pappisvihkimyksen saaneista, opiskeluaikainen kurssitoverini, kuvaili tunnelmia näin ”nyt on aika hypätä työhaalareihin ja ruveta tekemään Jumalan valtakunnan työtä”. Yhdyn tuohon mielenmaisemaan.

Jäin kuitenkin pohtimaan sitä, muuttuiko jokin. Toisaalta paljon muuttui ja taas toisaalta aamulla kiireessä hotkittu tiskipöydälle jäänyt kevyttä tuoksua asuntoon levittänyt kaurajugurtti oli illalla omiaan muistuttamassa siitä, ettei mikään ollut muuttunut.

Reetta Väisänen

Ei kommentteja »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress