Seurisblogi Uusi MunBlogi.com -sivusto

9.2.2020

Antti Tuiskun uusi levy

Filed under: Yleinen — seurispirkkala @ 12:46

Antti Tuisku julkaisi perjantaina 7. helmikuuta uuden Valittu kansa -albuminsa, joka on suomalaiselle popmusiikille poikkeuksellisesti rakennettu uskonnollisen tematiikan ympärille. Kyseessä ei ole artistin uskoontulon ihme tai hengellinen herääminen, vaan halu rikkoa rajoja, herättää ajatuksia ja määrittää popmusiikkia uudella tavalla.

Valittu kansa -albumi on provosoivilla teksteillään ja nimikkokappaleensa musiikkivideolla ehtinyt jo suututtaa monet. Kappaleissa leikitellään uskonnollisen elämän ja poptähden elämän rajapinnalla. Jotkut saattavat pitää levyä pilkkana Jumalaa ja kristittyjä kohtaan. Kappaleissa esitetyt ajatukset eivät kaikki olekaan perinteisten kristillisten oppien mukaisia, sillä levy käsittelee myös itseironiaa, tekopyhyyttä ja vallan väärinkäyttöä. Usein ollaan kuitenkin juuri kristillisen elämän peruskysymyksien äärellä: Kelpaanko omana itsenäni? Kuuleeko Jumala rukoukset? Mitä kuoleman jälkeen tapahtuu?

Viime vuosina uskonnollista viestintää ovat harrastaneet ei-kirkollisista toimijoista lähinnä konservatiivisen siiven poliitikot. Suomen suurin poptähti tuo tähän mukavaa vaihtelua. Antti Tuiskun levy kutsuu pohtimaan omaa inhimillistä tarvetta nojata johonkin ihmistä suurempaan voimaan.

Eetu Helminen

Ei kommentteja »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress