Seurisblogi Uusi MunBlogi.com -sivusto

15.11.2019

Punainen laulukirja uudistuu

Filed under: Yleinen — seurispirkkala @ 15:48

Nuoren seurakunnan veisukirja eli ”Punainen laulukirja” uudistuu jälleen. Viiden vuoden välein päivittyvästä laulukirjasta julkaistaan uusi painos vuonna 2020.

Helsingin Hyvän toivon kappelissa järjestettiin elokuussa keskustelutilaisuus, jossa kirjan toimittanut muusikko Tommi Kalenius kertoi tulevasta Punaisesta kirjasta. Hän vakuutti, että kirjasta löytyvät tutut ikisuosikit Tilkkutäkki, Evankeliumi sekä kyselytutkimuksien perusteella suosituin laulu Laula ihmiselle. Monia muitakin tietysti, mutta kuulemma puolet kirjan lauluista on täysin uusia.

Kirjassa on myös entistä enemmän 2010-luvulla radiolistoilla soinutta musiikkia. Juha Tapion rinnalle on tullut Samuli Putron ja Happoradion kappaleita sekä esimerkiksi Anna Puun levyttämä Mestaripiirros.

Hiphop-kulttuurin suosion kasvu nuorten keskuudessa huomioidaan myös Punaisessa kirjassa. Mukaan tulee ensimmäistä kertaa lauluja, joissa on perinteisen laulun lisäksi rap-osuuksia. Yksi tällainen laulu on vuoden 2013 Lähetysjuhlille tehty versio Jaakko Löytyn Siunaa koko maailmaa -laulusta, jossa on mukana räppäri Lauri Kemppainen eli Daikini.

Eetu Helminen

Ei kommentteja »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress